Podgoria

Strugurii

Muscat Ottonel

“Pure, wild floral aromatics with a touch of honey are followed by a remarkably substantial finish.” spunea cineva despre acest soi de vin.
Muscat Ottonel este un soi de struguri albi, parte din familia Vitis Vinifera, Muscat. Soiul a fost obtinut de catre Robert Moreau in anul 1852 in orasul Anger din Franta. Se poate vinifica sec (Alsacia, Ungaria, etc.) sau ca vin de desert (Australia, Croatia, etc.). Este totodata si un excelent partener pentru cupaje.

Riesling Italian

Produce un vin bine echilibrat gustativ, cu usoare arome de tei si miere. Se remarca note minerale si tonuri de citrice.
Opiniile asupra originii soiului Riesling Italian (familia Vitis Vinifera) sunt impartite: unii specialisti considera ca este originar din Germania, de pe valea Rhinului, altii din Italia sau chiar Austria, zona Styria. Datorita insusirilor sale tehnologice soiul asigura o gama larga de vinuri (de la dulce la sec), fiind de asemenea folosit ca materie prima pentru spumante sau distilate invechite de vin.

Sauvignon Blanc

Acest soi produce un vin activ, racoros, plin de vibratii. Sauvignonul Blanc, parte a familiei Proles Occidentalis, isi are originile in Franta unde se cultiva pe suprafete semnificative (regiunea Bordeaux sau podgoria Sauternes). Vinurile obtinute din Sauvignon Blanc sunt caracterizate de aroma fina, dar un caracter distinct, cu note vibrante, iar pentru a obtine vinuri dulci sau demidulci este necesara supramaturarea strugurilor.

Cabernet Sauvignon

Cineva spunea “ God made Cabernet Sauvignon “. Este soiul de vin ideal cand vine vorba de imbunatatirea calitatilor prin imbatranire. Soi de struguri rosii din familia Proles Occidentalis, Cabernet Sauvignon este originar din Franta, regiunea Bordeaux. Desi a fost denominat oficial abia in 1996, Cabernet Sauvignon produce probabil cele mai bine cunoscute vinuri la nivel mondial. Vinurile sunt de culoare rosie-rubinie intensa si au arome complexe.

Pinot Noir

Vinurile Pinot Noir sunt pretuite si laudate peste tot in lume. Cultivat inca de pe vremea galilor, Pinot Noir este un vechi soi francez descris pentru prima oara in 1394 sub numele de Pynoz. Fiind foarte greu de vinifcat este responsabil atat pentru unele din cele mai bune vinuri din lume, dar si pentru unele foarte contestate. Insa atunci cand vinificarea este corecta, se spune ca Pinot Noir-ul este cel mai carismatic vin. Este un soi cheie pentru cupajele de sampanie.