Podgoria

Dealurile Silagiului

Traditia viticola pe Dealul Silagiului este veche, diverse insemnari consemnand traditiile viticole inca de la inceputul mileniului.
Mai tarziu, Sigismund Ormos, care detinea vie la inceputul anilor 1800, in insemnarile sale, vorbeste despre perioadele cand mergea impreuna cu localnicii la munca viei.

Dealurile Silagiului fac parte din Podgoria Buzias – Silagiu, situata pe piemontul dintre Timis si Barzava. Ea se intinde pe o suprafata de peste 14 000 ha teren agricol, din care peste 9% este ocupata cu vii. Localitatile care se includ in aceasta podgorie sunt: Buzias – oras, Silagiu – sat si Bacova. Dealul Silagiu situat in apropiere de Buzias are o altitudine maxima de 324 m.

Podgoria este specializata in producerea vinurilor de masa superioare, rosii si albe. Intr-o mai mica masura se produc vinuri aromate si struguri de masa.

Clima Silagiului este de tip continental mediteraneana, cu influente moderate de la raurile care trec prin apropiere si colinele Muntilor Carpatii Occidentali. Dealul Silagiului are o expunere ideala la soare, cu pante in directia sudica si vestica pe care soarele le mangaie de-a lungul intregii zile, si care au o varietate mare de tipuri de sol, de la brun roscat de padure pana la sol cu continut ridicat de oxizi de fier – perfect pentru vinurile rosii – toate pe o roca de baza calcaroasa – perfect pentru cultivarea excelenta a vitei de vie.