Turism & Tasting

Pentru degustare vin sau turism in Zona Silagiului, va rugam sa ne contactati.
Thesaurus poate organiza degustari dedicate unor grupuri organizate de clienti.

La cerere, se pot oferi si pachete turistice in zona Silagiului.

Contact: Andrada Moica

Legendele si povestile strugurilor sunt spuse cel mai bine la ele acasa. Degustarea se face cat mai aproape de originea vinului.

Asa ca, va invitam la o degustare de vin chiar la noi acasa, la crama Thesaurus. Va propunem un tur complet al cramei, acompaniat de degustarea unor vinuri speciale, produse pe Dealurile Silagiului, alaturi de un platou de branzeturi alese si produse din carne. De asemenea, pentru o experienta inedita, va oferim si posibilitatea de cazare (3 camere duble).

Pentru mai multe detalii contactati-ne la numarul de telefon 0732 671 262 sau pe andrada.moica@thesauruswines.ro

Alege una dintre propunerile noastre de mai jos si traieste o experienta de neuitat la crama Thesaurus!

PROPUNERI TUR VIE TUR CRAMA DEGUSTARE VINURI PLATOU BRANZETURI PLATOU BRANZETURI SI
PREPARATE DIN CARNE
MENIU PRINCIPAL
PROPUNERE 1 DA DA 5 VINURI DA NU NU
PROPUNERE 2 DA DA 6 VINURI DA NU DA
PROPUNERE 3 DA DA 6 VINURI DA NU DA
PROPUNERE 4 DA DA 6 VINURI NU DA DA

VINURI

  • RIESLING ITALIAN 2014
  • SAUVIGNON BLANC 2015
  • MUSCAT OTTONEL 2016
  • PINOT NOIR 2016
  • CABERNET SAUVIGNON 2014

APERITIV

  • Platou cu branzeturi alese

VINURI

  • RIESLING ITALIAN 2016
  • SAUVIGNON BLANC 2016
  • MUSCAT OTTONEL 2016
  • PINOT NOIR 2016
  • CABERNET SAUVIGNON 2015
  • RESERVE 2015

APERITIV

  • Platou cu branzeturi alese

MENIU PRINCIPAL

  • Snitel de porc sau pui
  • Cartofi natur sau orez

VINURI

  • RIESLING ITALIAN 2016
  • SAUVIGNON BLANC 2016
  • MUSCAT OTTONEL 2016
  • PINOT NOIR 2016
  • CABERNET SAUVIGNON 2015
  • RESERVE 2015

APERITIV

  • Platou cu branzeturi alese

MENIU PRINCIPAL

  • Escalop de porc (cu sos de ciuperci)
  • Garnitura cartofi natur sau orez cu legume

SAU:

  • Polo fantezia (pui cu Mozzarella si rosii la cuptor)
  • Garnitura cartofi natur sau orez

DESERT

  • Prajitura cu fructe de padure

VINURI

  • RIESLING ITALIAN 2016
  • SAUVIGNON BLANC 2016
  • MUSCAT OTTONEL 2016
  • PINOT NOIR 2016
  • CABERNET SAUVIGNON 2015
  • RESERVE 2015

APERITIV

  • Platou cu branzeturi alese
  • Platou cu branzeturi alese si preparate din carne

MENIU PRINCIPAL

  • Piept de rata la cuptor, cotlet de porc la gratar
  • Legume la cuptor

DESERT

  • Prajitura cu fructe de padure

Cum se degusta un vin?

Vizual

Examinarea vizuala se face interpretand vinul contra unei surse de lumina. Se analizeaza mai intai limpiditatea, urmata de meniscul (contacul vinului cu paharul, dunga care isi face aparitia in pahar). Se analizeaza ulterior fluiditatea (prin rotirea paharului) si culoarea. In cazul vinurilor spumante se evalueaza si degajarea dioxidului de carbon. Este foarte important grosimea stratului de vin care poate influenta culoarea, de aceea trebuie respectat volumul de o treime din capaciatea paharului.

Olfactiv

Fara agitare, cand se duce paharul la nas se inspira si se retine impresia olfactiva.
Trebuie avut in vedere ca mirosul este simtul care oboseste cel mai repede si de aceea se fac pauze de 10-15 secunde dupa fiecare inspiratie.

Gustul vinului

Gustul vinului rezulta din combinatia celor patru gusturi de baza – dulce, acru, sarat, amar spre deosebire de alte mirosuri care sunt infinite. Se ia o cantitate potrivita de vin in gura astfel incat sa poata veni in contact cu intreaga cavitate bucala. Vinul odata ajuns in gura trebuie plimbat si “pipait” astfel incat sa-i simtim fluiditatea, onctuozitatea si catifelarea. Timpul gustului nu va fi mai putin de 4-5 secunde, dar nu va depasi 10-12 secunde.